Paraules per a Gaeta
Paraules per a Gaeta

Cesk Freixas, treballador cultural. M’entusiasma la definició que ell mateix adjudica a la seva feina. En una època en què la cultura es veu immersa de ple a les retallades, on l’IVA puja i on teatres i sales de concerts entre altres, han de tancar perquè no tenen mitjans per sobreviure, és on un treballador cultural pren encara més força. La cultura ens fa créixer, ens fa més savis. Ens fa lliures. Sense cultura, no som res. I un poble, tampoc existeix sense ella.

Després de 10 anys consolidant-se com a cantautor arreu dels Països Catalans, on ha estat capaç de remoure consciències, despertar ànimes i enamorar places i carrers, el noi (ja no tant noi) de Sant Pere de Riudebitlles, canvia d’escenari per endinsar-se en el seu debut literari. Ens presenta “Paraules per a Gaeta”.

Quan mirem un llibre, el primer que mirem és el títol. I paraules, fa anys que en Cesk ens les diu a cau d’orella, però per a Gaeta? Doncs Gaeta ens diu que és “el que vulguis que sigui. És decidir”. Ens vols mostrar un espai on tots nosaltres siguem capaços de reflexionar qui som, d’on venim i on anem. Amb nostàlgia, amor i esperança. Però sobretot amb llibertat. Una llibertat moltes vegades oblidada per la imposició del sistema. Però que és ben viva. I per guanyar-la hem de ser conscients que la tenim. I ens pertany. A tu, a mi i a cadascú de nosaltres.

Paraules per a Gaeta són paraules tendres, sentides, personals, on l’autor es despulla per ensenyar-nos, com ho fa en les seves cançons, el seu món, les seves inquietuds, la seva mirada. Paraules plenes de significat i valor. Per a ser llegides amb calma, delicadesa. Es parla d’amor a la vida, de la grandesa dels petits detalls... però també ens parla de lluita, de revolta, d’injustícies, d’herois quotidians...

Per tot això, qualifico amb nota molt alta el debut literari d’en Cesk Freixas. Directe, fresc, sentit. Aconsegueix amb fermesa el seu objectiu, el de transmetre. Recomano Paraules per a Gaeta a tots aquells per a qui creguin que la vida és tot allò que ens imaginem, que sentim. I que la volem crear i viure així, fent-la possible.

VAVEL Logo